Lånetilbud i Norge 2024

Minimum lånebeløp

5.000 kr

Maximum lånebeløp

600.000 kr

Minimum sikt

1 år

Maximum sikt

5 år

Eff. rente

6.29 - 31.3 %

Minimumsalder

20 år

373

Låneeksempel: Eff.rente 14.19 %, 100.000 kr o/5 år, kostnad 37 595 kr, Totalt 137 595 kr.
NB! Totalt beløp som skal betales avhenger av lånebeløp, prosentdel, vilkår og individuell kredittverdighet.

Minimum lånebeløp

10.000 kr

Maximum lånebeløp

600.000 kr

Minimum sikt

1 år

Maximum sikt

5 år

Eff. rente

8.19 - 26.23 %

Minimumsalder

23 år

312

Axo Finans er finansagent.
Låneeksempel: 
Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,33%, lånebeløp kr 150 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 52 496 totalt kr 202 496.
NB! Totalt beløp som skal betales avhenger av lånebeløp, prosentdel, vilkår og individuell kredittverdighet.

Minimum lånebeløp

5.000 kr

Maximum lånebeløp

600.000 kr

Minimum sikt

1 år

Maximum sikt

5 år

Eff. rente

5.16 - 26.23 %

Minimumsalder

20 år

21

Låneeksempel: Eff.rente 13.14 %, 200.000 kr o/5 år, kostnad 69 078 kr, Totalt 269 078 kr.
NB! Totalt beløp som skal betales avhenger av lånebeløp, prosentdel, vilkår og individuell kredittverdighet.

Den stjernebaserte vurderingen av kredittselskaper som annonserer på MoneyGuru24.com består av klikk fra anonyme besøkende til nettstedet og låntagerstemmer basert på deres grad av tilfredshet med hvert selskap.

Lån

Nyttig informasjon om personlig økonomi og forbrukerrettigheter

Før du låner

Før du låner penger bør du spørre deg selv om du virkelig har behov for å bruke pengene, og om du har råd til å tilbakebetale pengene du har planer om å låne. Før du tar opp kredit, spør deg selv:

 • Kan kjøpet vente til jeg har råd til å anskaffe det uten å ta opp lån?
 • Hvis kjøpet haster, finnes det en annen måte å anskaffe det på? For eksempel: be arbeidsgiver om et lønnsforskudd, lån av familie eller venner.
 • Hvis kjøpet ikke haster, kan jeg spare opp penger?

Du bør aldri ta opp lån hvis

 • Lånet er for å betale ned andre lan.
 • Du allerede har ett eller flere lån.
 • Du allerede har utestående lån og/eller betalingsanmerkninger.
 • Du er usikker på din evne til å betale ned lånet innen fristen.

Hvis du fremdeles føler behov for å ta opp lån

 • Se på din inntekt og dine utgifter og vurder om du vil klare å betale alle dine regninger og lån.
 • Beregn hvor mye du har råd til å tilbakebetale hver måned.
 • Hvis budsjettet ditt viser at du ikke vil ha penger til ekstrautgifter, betyr dette at du ikke har råd til å ta opp et lån.

For å søke om lån

 • Du må være norsk statsborger.
 • Ha en stabil inntekt - for hver lånetaker gjelder ulike inntektskrav.
 • Ha ingen utestående lån eller betalingsanmerkninger.
 • Aldersgrense - Alle kredittselskaper setter egne aldersgrenser. Hos de fleste selskaper gis lån fra 18 år og opp til 60-70 år. Det finnes selskaper som gir lån fra 20 år eller til og med 25 år. I dette tilfellet, hvis du er 18 år gammel, er det sannsynlig at du vil bli nektet lån.

Forsikre deg om at du har alle nødvendige papirer

 • Inntektbevis - siste lønnslipp, forrige selvangivelse.
 • Informasjon om tilleggsinntekt - husleie, barnebidrag o.l.
 • Informasjon om dine nåværende utgifter - for eksempel regninger, husleie, andre lån o.l.
 • Kopi av kontoutskrift som viser sparing og andre tilbakebetalinger av lån, som for eksempel kredittkort.
 • Pass eller førerkort.

Nominell og effektiv rente

Den nominelle renten er den rente du hadde måtte betale hvis du hadde ett avdrag i året, og det ikke var noen gebyrer knyttet til lånet. Effektiv rente representerer en årlig kostnad (i %) ved å ta opp lån. Effektiv rente tar faktorer som rentesats og visse andre gebyrer og avgifter med i beregningen. For at det skal bli lettere for deg å sammelikne et lån med andre, tilsvarende lån, påkreves det av utlånerene at de oppgir annuitetsrenten før du signerer en eventuell låneavtale.

For eksempel:

Utlåner A tilbyr
5000 Kr i 360 dager
med en effektiv rente på 7.48%
Utlåner B tilbyr
5000 Kr i 360 dager
med en effektiv rente på 12.14%

Som er klart fra eksempelet her, er utlåner A det beste alternativet, siden du får det samme pengebeløpet for den samme perioden, men betaler mindre renter per måned. Men, det er viktig å husker på at du bør bare bruke effektiv rente til å sammenlikne lån som har samme betingelser.

Skjulte lånekostnader og høye avgifter

 • Noen lån har variable rentesatser, som betyr at rentesatsen kan øke eller synke. Du bør ikke ta opp denne typen lån i det tilfelle du føler du ikke vil klare nedbetalingene om rentene skulle stige.

 • Forsikre deg om at det ikke er noen ekstra etableringsgebyrer som vil gjøre lånet dyrere.

 • Ikke aksepter det første lånet du blir tilbudt; sammenlign forskjellige lånegivere (banker) for å forsikre deg om at du får det beste lånetilbudet.

Hvis du ikke klarer å betale ned lånet innen fristen

 • Låneforlengelse - hvis du innser at du ikke vil klare å betale ned lånet innen fristen, finnes det en tjeneste som forlenger din nedbetalingsperiode, som tilbys av mange selskaper til en tilleggspris. Hvert kredittselskap bestemmer selv prisen for selve tilbudet om å forlenge nedbetalingsperioden.

 • Betalingsutsettelse - utsettelse på nedbetaling i en viss tidsperiode, kalles betalingsutsettelse. Betalingsutsettelser er mulig i noen tilfeller, som for eksempel ved midlertidig tap av arbeidsevne eller tap av jobb. I de fleste tilfeller gis betalingsutsettelser for en periode på en måned til ett år. Dette er vanlig for lån med lengre lånesikt.

Lånebetingelser

Velg den korteste lånesikten du har råd til. Lån på lengre sikt kan virke tiltalende til å begynne med siden det gir lavere månedsavdrag, men det kan vise seg at den totale tilbakebetalingen blir høyere. Hvis mulig er det bedre å ta opp lån for en kortere periode og betale et høyere månedsbeløp.

Betalingsutsettelse

Det å kunne vente med tilbakebetalinger på lånet i en viss periode er kjent som betalingsutsettelse. Betalingsutsettelse tilbys i enkelte tilfeller, slik som midlertidig tap av arbeidsførhet eller arbeidsledighet. I de fleste tilfeller blir betalingsutsettelse innvilget for en periode som spenner fra en måned til ett år. Dette er vanlig ved langtidslan.

MoneyGuru24

 • Bli kjent med oss - MoneyGuru24 er her for å hjelpe alle internettbrukere som leter etter den rette tjenesten og/eller produktet i en bestemt nisje. Våre tjenester er tilgjengelige for alle, gratis. Hovedmålet for teamet vårt er å gi den beste oppfatningen om produktet og/eller tjenesten, ved å sammenligne bestemte egenskaper. Vi ønsker at de besøkende til vårt nettsted skal få så mye informasjon som mulig, slik at de kan velge det smarteste alternativet.

 • Beskrivelse av prosessen - Før de viser lister over tjenester og produkter på nettstedet vårt, samles teammedlemmene fra forsknings-, markedsførings- og dataavdelingene våre og ser svært nøye på hvert av selskapene og tilbudene deres. Teammedlemmenes erfaring gjør dem i stand til å se faresignaler tidligere enn noen andre. Vi bruker mange timer på å undersøke alle detaljer, vurderinger fra forbrukere, egenskaper og informasjon fra produsenten for hvert produkt – selv om det kommer fra samme merke. Først når vi har samlet inn all informasjon vi kan finne, avgjør vi hvorvidt vi skal vise dette merket og produktet deres på listen, eller ikke.

 • Våre partnere - Vi setter høye standarder for oss selv, og også for partnerne våre. Vi arbeider kun sammen med selskaper med godt rykte, uten rettslige eller etiske problemer. Noen partnerskap er betalte, noe som betyr at det kan påvirke plasseringene på listen, men det er ikke alltid slik. For det meste er det innholdsavdelingens team som bestemmer listeplasseringene. Dersom en besøkende til siden vår har valgt et produkt og/eller en tjeneste fra vår liste, kan han bli vist til partneres nettsider for å fortsette prosessen, og vi kan eventuelt få provisjon for hans kjøp. Selv om vi noen ganger får provisjon fra partnerne våre, forandrer vi ikke grunnstrukturen vår og overskrider prinsippene våre om partnerselskapene vi lister opp.

 • Nyttig beskrivelse av egenskaper - Vi finner stadig måter å gjøre nettstedet vårt mer brukervennlig på. For å spare tid for de besøkende har vi implementert et nyttig verktøy, som vi kaller «sprettoppvindu». Ved å flytte en musepeker til knappen «Bruk nå» kan du gå inn på dette vinduet, som så vil vises, og gi deg tilleggsinformasjonen som kan hjelpe deg å få viktigere detaljer om produkt/tjeneste og også kan inneholde krav vedrørende produktet eller tjenesten. Dersom du, som vår forbruker eller besøkende på nettstedet, ønsker å vite mer om et bestemt produkt/tjeneste, kan du besøke «full beskrivelse»-siden vår, der teamet vårt har samlet og lagt ut all informasjon som kan være nyttig for deg.

 • Forklaring av stjerneskalasystemet - Vi har også lagt til et flott verktøy for alle selgerne vi har på liste: Stjerner. Alle besøkende kan, etter at de har brukt en tjeneste eller mottatt et produkt, vurdere hvor fornøyde de har vært med dette merket og/eller produktet på en skala fra én til fem, der fem stjerner betyr mest fornøyd og én stjerne minst. Til høyre for stjernene kan du se hvor mange av kundene våre som har vurdert dette merket før. For å gjøre vurderingen mer objektiv, lar vi hver forbruker stemme kun én gang for hvert 24-timers vindu. Stjernefunksjonen kan også påvirke plasseringen på listen. Dersom du ser produkter som har få vurderinger eller ikke er vurdert i det hele tatt, må du ikke være mistenksom eller nøle med å prøve dem ut. Tomme stjernefunksjoner kan ganske enkelt bety at dette er en helt ny partner, eller at den nylig er ført opp på listen over leverandører av produkter.

 • Oppdateringer - Takket være World Wide Web endres informasjonen veldig raskt i vårt århundre. Med noen dagers mellomrom går teamet vårt gjennom all fremvist informasjon, og sammenligner den med informasjonen fra kilden. Dersom det er endringer, får vi godkjenning fra kilden, og innholdsteamet oppdaterer nettstedet vårt slik at det er ajour med den siste informasjonen. Vi gjør dette fordi det er viktig for oss å gi våre nettbesøkende og potensielle forbrukere oppdatert informasjon. Bare husk på at vi kun er mennesker, og vi gjør vårt beste!

 • Kontakt oss - Vi forstår veldig godt at forskjellige forbrukere har helt forskjellige opplevelser. For oss er det viktig å høre ikke bare flotte anmeldelser, men også klager, forslag og kommentarer. Derfor har vi en seksjon kalt «Kontakter», der du kan finne informasjon om hvordan du kontakter oss. Vi foreslår at du sender oss en e-post; da kan vi undersøke situasjonen du beskriver og sende deg et svar eller ringe deg så snart som mulig. Vanligvis svarer teamet vårt innen 2 virkedager.
 

MoneyGuru24.com er ikke en bank, utlåner, megler eller produktutsteder. MoneyGuru24.com er et nettsted for sammenligning av kredittjenester, er tilgjengelig for besøkende uten kostnad, og drives for kommersielle formål. I noen tilfeller kan MoneyGuru24.com motta kompensasjon dersom kunder velger å bruke lenkene som finnes i innholdet på dette nettstedet og genererer salg for annonserte kredittilbydere. Sammenligningen på MoneyGuru24.com omfatter ikke alle tilgjengelige låneprodukter i Norge, og dekker dermed ikke hele markedet. Selv om MoneyGuru24.com dekker et bredt spekter av låneprodukter og -tilbydere – husk at disse ikke er de eneste mulighetene som er tilgjengelige på markedet. Det anbefales at du leser all relevant dokumentasjon fra lånetilbyderen før du aksepterer tilbud på finansprodukter.

 

Ofte stilte spørsmål

 

 •  
   

  Bør jeg vurdere et lån?

  Skulle du befinnne deg i en situasjon der du har akutt behov for penger, for eksempel dersom du mottar en uventet høy regning, er det første du bør gjøre å snakke med kreditor og forklare situasjonen. Kanskje dere kan komme opp med en utvidet betalingsplan, eller du kan foreslå mindre innbetalinger over en lenger periode. Dersom dette ikke er mulig, bør du vurdere å ta opp et lån. Vi fraråder lån på fast basis. Dersom du sliter med et kronisk gjeldsproblem, kan lån gjøre situasjonen verre. Det er viktig å til enhver tid ha full kontroll på sin egen finansielle status.

 •  
   

  Hvordan betaler jeg tilbake lånet mitt?

  De fleste finansoperatører som tilbyr lån trekker pengene direkte fra din konto. Men det finnes fremdeles enkelte kredittleverandøren som ikke tilbyr denne tjenesten, og da er det viktig å huske på å betale tilbake gjelden så fort du får lønnsutbetaling.

 •  
   

  Hva skjer om jeg ikke klarer å betale tilbake lånet?

  Dersom du ikke betaler til avtalt tid eller ikke betaler tilbake lånet ditt uten å klare å komme til enighet med kreditor om eventuelle utsettelser, er det fullt mulig at kreditor gjør notis av dette i kredittvurderingen din. Dette kan gjøre det vanskelig å inngå kreditt- og leasingavtaler eller motta andre finansytelser i framtiden. I alvorlige tilfeller av manglende innbetaling vil saken bli tatt til retten. I slike saker vil rettsomkostninger bli lagt til den eksisterende gjelden din. For mer informasjon om regler ved utsettelse eller forlengelse av nedbetaling, beskrivelser av kreditors forhåndsregler ved manglende innbetaling og dertil hørende tiltak, sjekk din låneleverandørs nettside.

MoneyGuru SIA, Address: Cālīšpurva street 27, Baloži, Latvia, LV-2128
Registration number: 41503072001 Bank: Swedbank AS, E-mail: partner@moneyguru24.com
Copyright © MoneyGuru 2012-2024. All rights reserved.

Ved å bruke nettstedet vårt, godtar du bruken av informasjonskapsler.