Moneyguru24

OSS

Vurderer du å ta opp et lån?
Vi foreslår at du leser vår samling av ofte stilte spørsmål (OSS) for å få svar på alt du måtte lure på om lån.

 •  
   

  Bør jeg vurdere et lån?

  Skulle du befinnne deg i en situasjon der du har akutt behov for penger, for eksempel dersom du mottar en uventet høy regning, er det første du bør gjøre å snakke med kreditor og forklare situasjonen. Kanskje dere kan komme opp med en utvidet betalingsplan, eller du kan foreslå mindre innbetalinger over en lenger periode. Dersom dette ikke er mulig, bør du vurdere å ta opp et lån. Vi fraråder lån på fast basis. Dersom du sliter med et kronisk gjeldsproblem, kan lån gjøre situasjonen verre. Det er viktig å til enhver tid ha full kontroll på sin egen finansielle status.

 •  
   

  Hvordan betaler jeg tilbake lånet mitt?

  De fleste finansoperatører som tilbyr lån trekker pengene direkte fra din konto. Men det finnes fremdeles enkelte kredittleverandøren som ikke tilbyr denne tjenesten, og da er det viktig å huske på å betale tilbake gjelden så fort du får lønnsutbetaling.

 •  
   

  Hva skjer om jeg ikke klarer å betale tilbake lånet?

  Dersom du ikke betaler til avtalt tid eller ikke betaler tilbake lånet ditt uten å klare å komme til enighet med kreditor om eventuelle utsettelser, er det fullt mulig at kreditor gjør notis av dette i kredittvurderingen din. Dette kan gjøre det vanskelig å inngå kreditt- og leasingavtaler eller motta andre finansytelser i framtiden. I alvorlige tilfeller av manglende innbetaling vil saken bli tatt til retten. I slike saker vil rettsomkostninger bli lagt til den eksisterende gjelden din. For mer informasjon om regler ved utsettelse eller forlengelse av nedbetaling, beskrivelser av kreditors forhåndsregler ved manglende innbetaling og dertil hørende tiltak, sjekk din låneleverandørs nettside.

 

MoneyGuru SIA, Address: Cālīšpurva street 27, Baloži, Latvia, LV-2128
Registration number: 41503072001 Bank: Swedbank AS, E-mail: partner@moneyguru24.com
Copyright © MoneyGuru 2012-2024. All rights reserved.

Ved å bruke nettstedet vårt, godtar du bruken av informasjonskapsler.